М. Стоянова: Спорните текстове за сектор "Сигурност” ще бъдат оттеглени от държавния бюджет

Менда Стоянова
Снимка: БГНЕС

Председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова заяви, че спорните текстове за сектор "Сигурност” ще бъдат оттеглени от държавния бюджет между първото и второто четене в Парламента.

Аз наистина съм обнадеждена от изказването на председателя на Алианс “Сигурност" и тъй като участвах в срещата със синдикатите на МВР в неделя, както съм и един от хората, които тогава участваха във формулирането на декларацията, искам съвсем отговорно да заявя, че параграфи от 9 до 16 ще бъдат оттеглени тогава, когато процесуално това е възможно.

Най-ранният възможен момент е след приемането на Закона за държавния бюджет на първо четене в зала т.е. на дата 20-ти, може да се депозира подобно предложение и то ще бъде депозирано,  допълни Стоянова.

Галентин ГрозевГалентин Грозев от един от полицейските синдикати обяви, че служителите на МВР също настояват за реформа в сектора, но не по начина, избран от финансовия министър Владислав Горанов:

Нашите предложения са кратки и ясни - административната реформа в МВР трябва да се доведе до край. Ние имаме конкретни предложения как да стане това без да се натовари бюджета и как служителите, които са по Закон за държавния служител, да преминат този преходен период, без да фалира министерството и държавата.

Имаме ясна визия за това, как трябва да се повиши ефективността на служителите на министерството по места, без да се засяга бюджета на страната или, ако се засегне, да е в минимална степен, при гаранции за прозрачност и логика във всичко, което се прави, обясни Грозев.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!