Лиляна Павлова: От 15-и декември ще бъдат пуснати в продажба новите винетки

Това не е данък, нито задължение - който желае може да си закупи от новите стикери, а който не желае – може да не си закупи и да не ползва пътищата

Снимка: БГНЕС

От 15 декември ще бъдат пуснати в продажба новите винетки. Това съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова след заседанието на правителството.  Тя заяви, че купуването на "Гражданска отговорност” по интернет ще намали цената ѝ, което ще компенсира шофьорите заради по-скъпите винетки.

Старите годишни винетки важат до края на януари, припомни Лиляна Павлова. По думите ѝ, протестиращите срещу поскъпването на стикерите се делят на два вида:

Хора, които справедливо - нормално е да протестират,на всяко едно повишение на цена има несъгласие към него. Има и такива обаче, които са регулярно протестиращи по всяка тема. Това не е данък, не е задължение. Това е по желание. Който желае – може да си закупи от новите стикери, а който не желае – може да не си закупи и да не ползва пътищата.

По-скъпите винетки ще бъдат компенсирани от по-евтината "Гражданска отговорност". Павлова припомни, че увеличаването ще бъде инвестирано в пътища. За строителството на 60-те километра от АМ “Хемус“ – от Ябланица до разклона за Плевен управляващите могат да поискат мандат, защото предложените оферти многократно надвишават прогнозираната стойност на двете отсечки:

Над 700 млн. за този участък от АМ “Хемус“. Самото строителство на магистралата излиза извън мандата на нашето правителство. Ако ще сключим този договор веднага, трябва да имаме мандат за неговото сключване и осигуряване на финансиране. Трябва да обсъдим дали ни трябва мандат, включително и от парламента,а не само от правителството.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!