"Овергаз" трябва да плати до края на месеца за доставките през "Булгаргаз"

"Овергаз"
Снимка: БГНЕС

"Овергаз" да заплати количествата синьо гориво, които ще закупи чрез "Булгаргаз", в рамките на януари. За това са се договорили двете дружества, съобщиха за "Хоризонт" от "Булгаргаз". Когато доставките се заплащат в рамките на същия месец, не се изисква банкова гаранция. Финансовият документ е необходим, ако плащанията ще се извършват след месеца на доставка. 

От "Овергаз" казаха за "Хоризонт", че първата фактура за доставения газ е пристигнала и до дни се очаква да се разплатят.

От началото на годината руската компания "Газпром експорт" спря да доставя газ на "Овергаз". За да не останат клиентите им без гориво, "Овергаз" започна да го купува чрез "Булгаргаз".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

"Булгаргаз" купува от "Газпром" 1,5 млн. куб. м газ повече на ден заради спрените доставки за "Овергаз"

"Булгаргаз" купува от "Газпром" милион и половина  кубически метра газ повече средно на ден, за да може да компенсира спрените доставки за "Овергаз". Точните количества на закупеното допълнително синьо гориво ще бъдат ясни в края на месеца...

публикувано на 04.01.16 в 12:37

Бойко Борисов: Казусът с "Овергаз" беше заговор срещу правителството

Премиерът Бойко Борисов определи в  ефира на bTV   газовия казус в края на миналата година като з аговор срещу правителството, който е можело да доведе до срив на цялата енергийна мрежа в страната и масови протести срещу кабинета . Той обвини..

обновено на 04.01.16 в 10:13

"Овергаз" с позиция, че няма задължения към "Газпром"

Компанията "Овергаз" излезе с позиция, че няма задължения нито към руския енергиен холдинг "Газпром", нито към други институции. Късно вечерта на 31-ви декември дружеството е информирано от "Газпром Експорт”, че са предприети действия за..

публикувано на 02.01.16 в 14:25