През февруари се очакват резултатите от проверката на "Овергаз"

Снимка: БГНЕС

Резултатите от проверката на "Овергаз" се очакват в началото на февруари. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов:

Проверката е, за да се види какво е финансовото състояние и изпълнението на задълженията към потребителите на природен газ, които са абонати на "Овергаз". Истината е, че всяка година Комисията проверява по едно от лицензираните дружества на "Овергаз Мрежи". Те са 5 на брой. Всяка година се извършва планова проверка. Сега тази проверка е извънредна поради настъпилите извънредни обстоятелства в последните два дни на 2015 г. Очаквам, че с нашата проверка ще дадем отговор на обществения интерес по тази тема.

От вторник енергийният регулатор и Министерството на енергетиката проверяват и трите електроразпределителни дружества. Целта е да се види техническото им състояние в периода, когато има най-голямо натоварване на мрежата и опасност от възникване на аварии. Проверяват се и възможностите на компаниите за максимално бързото възстановяване на електрозахранването.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!