Зеленогорски: РБ би могъл да издигне и своя кандидат-президентска двойка

Снимка: БГНЕС

Вторият кръг от преговори между Реформаторския блок и ГЕРБ за подписване на анекса към коалиционното споразумение ще е в сряда. На Изпълнителния съвет на реформаторите днес е присъствал и лидерът на ДСБ Радан Кънев. Заместник-председателят на Движение „България на гражданите“ и съпредседател на паламентарната група на реформаторите Найден Зеленогорски заяви, че са дали мандат на преговарящите с ГЕРБ да продължат утре разговорите.

Смятаме, че вървим в позитивна посока и нашите надежди са в началото на февруари да подпишем съответния документ. В този мандат имаше и някои допълнения, които ще предложим на колегите от ГЕРБ да бъдат обсъждани.

Изпълнителният съвет на реформаторите е обсъдил създаването на Пътна карта за развитието и консолидацията на Блока. Според Найден Зеленогорски, реформаторите могат да издигнат и своя кандидат-президентска двойка.

Една политическа сила добива смисъл, когато участва в избори. Една армия, която не участва в битки, се деморализира. В този смисъл аз твърдя, че ние бихме могли да издигнем подходяща двойка кандидат за президент и вицепрезидент, които да реализират изключително добър резултат, но това е едно мнение, което тепърва ще обсъждаме.

Зеленогорски е категоричен, че РБ има бъдеще.

Самият факт, че Изпълнителният съвет, по един легитимен начин - със съответното мнозинство - взе решение за развитие и консолидация, която вероятно ще включи и конфедеративна конференция и конфедеративен конгрес.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!