Светлозар Петров, директор на професионалния сайт "JobTiger"и организатор на кампанията:

Кариерните форуми са място, където младите хора могат да добият увереност в себе си

Снимка: pixabay.com

За 15-а поредна година най-големият кариерен форум "Национални дни на кариерата - добра кариера, добър живот", който стартира в София на 15 и 16 март и ще приключи на 6 април в Бургас, ще даде възможност на младите хора, към които е ориентиран, да открият своя работодател или място за стаж.

Ежегодно събитието събира на едно място над 160 български и международни компании.

От 2002 г. до момента над 35 хиляди млади хора са стартирали кариерата си именно чрез участието си във форума. "Благодарение на него приблизително един от всеки шест участвали си намира работа или стаж", казва Светлозар Петров, директор на професионалния сайт "JobTiger", организатор на кампанията.

Възможността да се общува в неформална среда е изключително полезна както за фирмите, така и за младите, които търсят работа, смята Светлозар Петров.

По традиция - непосредствено преди старта на събитието, в различните университети в страната ще бъдат организирани специализирани работилници, в които студентите ще могат да се запознаят в детайли с изготвянето на автобиография и мотивационно писмо, както и съвети за поведението си по време на интервю за работа.

С подробности за "Национални дни на кариерата 2016" чуйте Даниела Бенишева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!