Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

10 декември - ден на човешките права и едно голямо предупреждение

Още от далечната 1950 година светът отбелязва 10 декември като Международен ден на правата на човека. Датата е повод за различни инициативи, които имат за цел да повишат познанията и разбирането на хората за човешките права и тяхната защита. Адвокат..

публикувано на 10.12.19 в 16:41

"Български фонд за жените" отпуска стипендии за общностно развитие

Много често забравяме, че винаги е по-добре да работим в екип или със съмишленици, отколкото да се опитваме да променим нещо сами. В този смисъл общонстта е една подкрепяща система, дори един организъм, който има обща визия и върви в една посока. Това..

публикувано на 10.12.19 в 16:16
Бистришките баби

Здравка Джорева-Пенева: Самодейци в Бистрица съхраняват традицията като изкуство

На развитието на местните общности е посветена тази седмица в „ Радиоприемница“ като част от програмата за общностно развитие към Българския фонд за жените, чийто партньор е Радио София.   Бистришките баби и техните внучки заедно с ансамбъл..

публикувано на 10.12.19 в 15:57

Дантелата като оплитане на житейските нишки и женските приятелства

На развитието на местните общности е посветено тази седмица предаването “Радиоприемница”, като част от програмата за общностно развитие към Българския фонд за жените, чийто партньор е Радио София. „СедянкаТА“ е още една от местните общности, за които..

публикувано на 10.12.19 в 15:37

Идва коледният базар на "Стари дрехи за качествено образование"

След тримесечна кампания за дарение на дрехи и аксесоари, организирана от дамите от „Скрин“ и фондация „Заедно в час“, и няколко базара по-късно, кампанията под наслов „Стари дрехи за качествено образование“ продължава и през декември. Коледеният им..

публикувано на 10.12.19 в 14:07

Акция срещу шофиране с алкохол и наркотични вещества

До края на тази седмица в България, както и във всички страни-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL), се провежда операция за недопускане на управление на моторни превозни средства след употребата на алкохол, наркотични..

публикувано на 10.12.19 в 13:35

„Магията на танца“ на ансамбъл „Чинари“ събира четирите стихии на 12 декември в НДК

В дните преди Коледа ансамбъл „Чинари“ докосва сърцата със съвременната фолклорна приказка „Магията на танца“ . В основата на сюжета на музикално-танцовия спектакъл са вечните теми за доброто и злото, любовта и омразата, мрака и светлината, претворени..

публикувано на 10.12.19 в 11:56

Виртуален асистент помага на самотни възрастни хора

Как високите технологии могат да помагат на възрастните хора в това да водят по-пълноценен, самостоятелен и здравословен живот? Този отговор дава проектът за въвеждане на иновативна инегрирана система, която да изпълнява ролята на виртуален асистент и..

публикувано на 10.12.19 в 11:00

Бременността и раждането през погледа на мъжа

В “Прощъпулник“ често говорим за бременността, но този път решихме да я разгледаме през погледа на мъжа и да се фокусираме върху всичко нова, което се случва в главата на бъдещия татко. Какви могат да бъдат страховете му, свързани с този период,..

публикувано на 10.12.19 в 10:43

Да те зареже... тролей №7

За неприятен случай с градския транспорт в София сигнализира пред БНР журналистът Светлана Трифоновска. Тя разказа какво се е случило снощи, прибирайки се от работа с тролей №7. „Тролеят изведнъж спира не на спирка и казва: „Слизайте, аз съм до тук...

публикувано на 10.12.19 в 10:20