Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Тревожни сценарии за образователното равнище на ромите

Съществуват няколко клишета по отношение на ромите, свързани с термините - роми, джипси, гюпти. Навсякъде в публичното пространство тези хора са представени под общ знаменател, това води до единна политика и не дава резултат, смята доц. д-р Георги..

публикувано на 21.10.20 в 16:58
Христо Петров, пенсионер

Разказ от "първи лица" от ядрото на кризата Covid

Изложба, озаглавена "Хора по време на карантина", показва историите на десет човека, намиращи се в ядрото на кризата COVID-19. Сред тях са медицинска сестра от отделение, в което са настанени хора с вируса, начален учител, пилот, загубил работата си...

публикувано на 21.10.20 в 15:51

Снежният леопард Никс дойде в София

Столичната зоологическа градина вече разполага с единствения на Балканите много рядък вид от семейство Котки – снежен леопард .  Мъжкият барс, както още наричат този вид, е пристигнал у нас от зоопарка в чешкия град Ихлава. Животното е младо, на възраст..

публикувано на 21.10.20 в 15:25
Тодор Чобанов

Планират компенсации за децата без място в детска градина

Очаква се от 1 януари 2021 г. децата на възраст от 3 години нагоре, които не са приети в детска градина, да получават компенсация. Това обяви зам.-кметът по образование в Столичната община доц. Тодор Чобанов. "Няма да се дават пари на калпак, ще има..

публикувано на 21.10.20 в 15:07

Въвеждат единни противоепидемични мерки в зимните курорти

Единни правила за противоепидемични и санитарни мерки се въвеждат в курортите по повод предстоящия зимен сезон със заповед на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова.  Целта е всички туристически места да прилагат еднакви практики, с които..

публикувано на 21.10.20 в 14:54

За безплатен образователен обмен по програма YES се кандидатства до 2 ноември

Крайният срок за кандидатстване за Програма YES (Kennedy Lugar Youth Exchange and Study) e удължен до 2 ноември, за да може най-голям брой, отговарящи на критериите и заинтересовани ученици, да кандидатстват за безплатната стипендия за едногодишен..

публикувано на 21.10.20 в 13:59

"На Вуте да му е зле" възражда българските настолни игри

Родна игра има потенциал да се превърне в хит сред българите. Името на играта е "На Вуте да му е зле", а целта е да се победи, като се попречи на противника. Разбира се, играта е тематична и залага на междусъседските отношения, които не винаги са..

публикувано на 21.10.20 в 13:19

Сами трябва да се погрижим за сигурността си в социалните мрежи

Има основни принципи за сигурността в интернет, които не се променят, независимо от възникването на нови социални мрежи и усъвършенстването на съществуващите, каза пред Радио София Георги Апостолов, главен координатор на “Центъра за безопасен..

публикувано на 21.10.20 в 12:29
Удължава се срокът за гласуване на националната награда

Наградата “Бисерче вълшебно” е за най-харесваните от децата нови книги

Наближава моментът, когато на онлайн церемония ще бъдат обявени победителите в надпреварата за най-добра детска  книга “Бисерче вълшебно” . В осмото издание от рекордните  134 номинирани заглавия в 4 възрастови категории и една за..

публикувано на 21.10.20 в 12:22

Спират спектаклите в Музикалния театър до 1 ноември

Поради усложняващата се епидемична обстановка, Музикалният театър и Балет „Арабеск” преустановяват своите спектакли до 1 ноември.  Мюзикълите „Фантомът на операта” и „Цигулар на покрива”, обявени за месец ноември, остават на обявените дати.  Премиерата..

публикувано на 21.10.20 в 12:06