Над 30 млн. лева са събрали синдиците на КТБ за една седмица

Снимка: БГНЕС
Над 30 млн. лева са събрали синдиците на Корпоративна търговска банка за една седмица, сочи седмичният им отчет за началото на март. Това е последната седмица, в която Лазар Илиев работеше като синдик. От миналия петък той вече не изпълнява тази длъжност.

Промяната в състава на синдиците на Корпоративна търговска банка не е отразена в отчета с изключение на факта, че той е подписан от другите двама - Кристи Маринова и Ангел Донов. Засега официално обяснение защо Илиев вече не е в състава няма.
Финансовият министър Владислав Горанов се беше заканил да направи промени заради сгрешения списък с партиите. В предишния отчет стана ясно, че синдиците са давали писмени обяснения за случилото се.

Миналата седмица синдиците са окомплектовали направените възражения срещу списъка с вземанията на кредиторите, доказателствата по тях и наличните доказателства в банката в несъстоятелност. По отношение на казуса с "Аликс партнърс" и предаването на доклада им за четене в секретната секция на парламента, синдиците са отчели "многократни разговори и размяна на официална кореспонденция по повод актуални теми, свързани с изготвения от тях доклад".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!