"Булгартабак" спира продажбите си в Близкия изток заради негативна медийна кампания

Булгартабак
Снимка: БГНЕС

Тютюневият холдинг "Булгартабак" спира производството и продажбите си за Близкия изток от 1-ви април. В съобщение до медиите от компанията обясняват решението си с рязко намаляване на поръчките заради "негативната медийна кампания" и чувствителната ситуация в региона.

От "Булгартабак" са категорични, че не са променяли дистрибуторите си от Близкия Изток в последните 10 години, което означава, че те са наследени преди приватизацията на компанията. Спирането на износа на компанията за Близкия Изток цели да предотврати "въвличането на компанията в изкуствено създадени репутационни проблеми, които могат да доведат до нейното цялостно унищожаване". От холдинга са категорични, че спазват всички изисквания на митническото и търговското законодателство. Нивата на заплащане в компанията са едни от най-високите в страната, а след приватизацията работните места са достигнали над 5000.

Преди време депутатът от ДПС Делян Пеевски обяви, че се отказва от участието си в компанията заради негативните медийни атаки срещу него, които вредят на бизнеса. Пеевски официално призна притежанието на 5 % от компанията.

Във вторник на нерегулирания пазар на фондовата борса бяха продадени повече от 7% от компанията. Сделката беше сключена за повече от 26, 6 млн. лева. Все още не е ясно официално чие притежание са продадените акции, но продаденият пакет съвпада с броя на акциите, притежавани от италиански бизнесмен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!