ТБ "Виктория" е погасила задължения за близо 30 млн. лева към КТБ

Снимка: БГНЕС
Търговска банка "Виктория" е погасила задължения за близо 30 млн. лева към Корпоративна търговска банка. Това става ясно от новия маркетингов документ, с който "Виктория" е предложена за продажба. Оферти могат да се подават до 18 април.

От обновената обява за продажбата на Търговска банка "Виктория" става ясно, че тази година БНБ е разрешила включването на специален инструмент за увеличение на капитала, емитиран от банката. Той е за 30 милиона лева, с които са платени задълженията към банката майка, а именно КТБ. Към края на февруари тази година активите на "Виктория" са над 166 милиона лева, а пасивите над 123 милиона. 

Собственият капитал на банката е над 42 милиона лева, като единственият регулаторен показател, на който банката не отговаря, е изискването за допълнителни капиталови буфери. Заради затварянето на КТБ от  "Виктория" са изтеглени огромно количество депозити. Това налага банката да продаде значителна част от кредитния си портфейл. Самата "Виктория" също беше под специален надзор, но през декември 2014 година отново отвори врати.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!