Пуснаха от ареста уличения в побой след катастрофа

Софийският районен съд пусна от ареста 38-годишния Симеон Христов, който участва в саморазправата, последвала пътен инцидент на столичния булевард "Черни връх". Мъжът е обвинен, че нанесъл лека телесна повреда по хулигански подбуди на причинилия катастрофата Георги Милев. 
Според съда по делото има достатъчно доказателства, че Христов е бил Милев. В същото време, заради чистото му съдебно минало, по това престъпление той може само да бъде глобен и така беше отхвърлено искането на прокуратурата за постоянното му задържане.
Днес Симеон Христов отново заяви, че нищо не помни:
В случая аз съм най-невинният в цялата ситуация. Човек, който прави умишлено нарушение, пренебрегва знаци, маркировка. Умишлено и целенасочено се пуска надолу и предизвиква ПТП, в момента се прави на жертва. Не помня да съм удрял някога. Ако е така, и ако има достатъчно факти и съдът каже, че съм виновен, да, ще си понеса наказанието. Аз съм вътре в една килия. Доколкото знам, жена ми е доста зле и чака операция. А човекът, който се прави на жертва, не му отива. Можеше да каже едно - извинявай.
Определението може да бъде протестирано пред Софийския градски съд.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!