Германия очаква първата група мигранти по споразумението с Анкара

| обновено на 02.04.16 в 08:15
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Очаква се, в понеделник, в Германия да пристигне първата група сирийски бежанци от Турция по споразумението между ЕС и Анкара. Те ще са "главно семейства с деца",няколко десетки на първо време, и ще бъдат приети във Фридланд, близо до Гьотинген.
Съгласно споразумението, също за понеделник, е предвидено връщане на първата група бежанци и мигранти от Гърция в Турция. За да се осъществи това, парламентът в Атина одобри законопроект, който проправя пътя за изпълнение на споразумението между Евросъюза и Анкара.
В отговор на критиките от Върховния комисариат за бежанците на ООН и правозащитни организации за липса на правни гаранции, гръцкото правителство заявява, че ще осигури спазването на човешките права на кандидатите за убежище съгласно международното право.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Ивайло Спасов: Децата-бежанци не са виновни за действията на възрастните

Детският фонд на ООН започва глобална кампания за оказване на помощ ,наречена "Акт на хуманност". Глобалната инициатива цели преминаване към по-смели и категорични действия, защото безпрецедентното за последните години примирие в Сирия е..

публикувано на 02.04.16 в 12:52
Лина Атар

Лина Атар: Европа да прояви повече разбиране към сирийските бежанци

Нямаме достатъчно хуманни системи, с които да помогнем на бежанците. Истински срам за всички по света, издигащи хуманността като висш идеал е да гледат как сирийски и други бежанци се давят в морето просто защото имат грешния паспорт. Това са думи..

обновено на 02.04.16 в 11:40