Каракачанов не изключва варианта ПФ да подкрепи президентска кандидатура, издигната от ГЕРБ

Снимка: БГНЕС

Преизбраният лидер на ВМРО Красимир Каракачанов не изключи варианта Патриотичният фронт да подкрепи президентска кандидатура, издигната от ГЕРБ.
Каракачанов увери, че патриотите със сигурност ще имат единна позиция и ще търсят подкрепа и сътрудничество с други политически сили. Ето как Каракачанов отговори на въпроса дали патриотите биха подкрепили кандидатура на ГЕРБ:

Възможно е, зависи от кандидатурата. Действително българският президент трябва да бъде надпартиен. Той не трябва да носи в себе си нито идеологически емоции, нито някакви партийни емоции. Трябва да е човек, който отстоява националните интереси на страната. Човек, както между другото много хора го искат в България, той трябва да може да казва "не", когато някой навън се опитва да прокарва своите интереси за сметка на нашите държавни и национални интереси.

Във вторник или сряда Патриотичният фронт ще внесе законопроект за забрана на бурките:

Ще ви го кажа като историк, въпреки че не съм фен на Османската империя и на турското робство, но дори и по време на турското робство, по време на Османската империя, в самата Османска империя мюсюлманите не са ходили така забрадени и така скрити. Това е традиция, свързана със страни като Саудитска Арабия, като Обединените арабски емирства, както и някои части на Пакистан. Това не е традиция на мюсюлманите в България. Някой го прави това нещо с цел да разделя обществото.

ВМРО още преди години е внесло законопроект за националните гвардии, който трябва да бъде осъвременен, допълни Каракачанов. Той бе помолен за коментар на идеята за граждански гвардии, които да пазят обществото от мигрантите.



 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!