Радан Кънев: На страната е нужен дясноцентристки кандидат за президент

Снимка: БГНЕС

На страната е нужен дясноцентристки кандидат за президент, каза лидерът на ДСБ Радан Кънев в Русе, където се проведе заседание на Изпълнителния съвет на партията. Кънев отново призова партиите от Реформаторския блок да проведат общ конгрес:

Преди президентските избори ние трябва да изпълним обещанието си към избирателите ни – РБ да стане единен политически субект, да проведем общ съюзен конгрес, който да реши въпроса за позиционирането на Блока към властта, да реши въпроса за лидерството и за вземането на решения в РБ и да се произнесе за избирането на кандидата за президент това каза председателят на ДСБ и заместник-председател на Реформаторския блок Радан Кънев.

Той допълни, че на заседанието на Изпълнителния съвет на партията е била потвърдена позицията, че на страната е нужен независим, равноотдалечен от политическите партии десноцентриски кандидат за президент. По думите, му кандидатът за президент трябва да бъде гарант за проевропейската ориентация на България, за модернизацията и засилването на българската армия и на нейната отбранителна способност, както и за радикална реформа в правосъдието.

Радан Кънев не коментира конкретни имена, но отхвърли напълно вероятността лидерът на АБВ Георги Първанов да достигне дори до балотаж.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!