Консулството в Мюнхен: Няма данни за пострадали български граждани

Снимка: БГНЕС


Екипите на дипломатическите ни представителства в Германия следят ситуацията и са във връзка с консулството ни в Мюнхен. Те ще съдействат на всички наши сънародници, които имат нужда от помощ, съобщи на фейсбук страницата си министърът на външните работи Даниел Митов.
От ведомството препоръчват на намиращите в района българи да избягват публични места и да следват указанията на властите.

Генералния консул в Мюнхен Антоанета Байчева съобщи, че няма данни за пострадали българи при стрелбата, при която загинаха 10 души..
Телефонът за спешни случаи и информация относно събитията в Мюнхен:  0049 172 888 10 56.
Освен на дежурния номер на консулството, българите в Мюнхен и техните близки у нас могат да се обадят за подкрепа и съвет и на номера, оставен за тази цел от германската полиция:

0049 8007766350

Байчева препоръча на съгражданите ни да спазват инструкциите на силите за сигурност: по възможност да не ходят на места, където се събират много хора, а ако някой има информация за това, което се е случило, да не я публикува в интернет, а да се обръща към полицията, защото публикуването на информация в интернет помага на извършителите. Има задържани извършители, но не е известно дали са всички.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!