ЧЕЗ стартира мащабен ремонт за подобряване на захранването на една трета от столицата

Ремонтите ще продължат до края на октомври

Снимка: БГНЕС

Електроразпределителното дружество ЧЕЗ започва ремонт, чиято цел е да се намалят авариите и да се подобри захранването на 1/3 от столицата. От компанията съобщават, че инвестицията е на стойност 2,3 милиона лева. 

В следващите два месеца и половина ЧЕЗ ще подмени 110-киловолтов кабел и ще направи частична реконструкция на две подстанции.

Ще бъдат подменени 2250 метра кабел, който осигурява захранването на 75 000 от клиентите на дружеството в районите "Люлин", "Надежда", "Илинден", "Красна поляна", "Възраждане", "Сердика" и "Връбница". Сред тях са и държавни институции, болници, производствени и офис сгради, трамвайната и тролейбусната мрежа на градския транспорт. 

В резултат на това се очаква да бъде повишена сигурността и надеждността на захранването, както и да бъде намален броят на авариите и да се съкрати значително срокът за тяхното отстраняване. 

Ремонтите ще продължат до края на октомври, като за този период двете подстанции ще преминат на едностранно захранване. От ЧЕЗ посочват, че заради сложността на проекта може да има временни прекъсвания и смущения на електрозахранването в изброените райони.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!