За грижата и обгрижването

БНР Новини
Нова инициатива от новата учебна година въведе общинската администрация в морската столица, като оборудва и постави на входовете на варненските училища огромни пепелници.
Снимка: БГНЕС

Варненските общинари, след като години наред градиха и продължават екологично близък градски център на няколко мокри нива, тези дни въведоха още една иновация. Пред всяко училище поставиха пепелници. За някои това сигурно е компромис, защото алтернативите може би са били - на всеки чин пепелник. Или отделни стаи за пушачи. Или оградени с прозрачни материали и вентилирани кътове в класните стаи, за да не се чувстват алиенирани останалите непушещи ученици. Или отделни училища за употребяващи. Или… Иначе, според днешна статистика, около 40% от българските ученици са опитвали наркотик до края на училището. А средната възраст като за първи път е 13.
Преди време Булгартабак в Благоевград спонсорира общинска акция сред младежта срещу дрогата и най-вече срещу пушенето й. После ни помолваха да си купуваме само бандеролни цигари. Та варненската инициатива не е новост.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!