Възпитание в безотговорност

БНР Новини
Неправоспособност, неправилно изпреварване и употреба на алкохол, са най-честите причини за пътнотранспортни произшествия - казват от Пътна полиция.
Снимка: БГНЕС

По теория гражданите изхранват една държавна машина, защото тя осигурява спокойствие, ред и възможности за благосъстояние. Когато тази машина, къде поради неогледано законодателно, къде отвъд него позволява да бъда ограбвана, обществото все може да си позатвори едното око. От умора или досада, може би. Но когато въпросът опира до човешкия живот, нещата се обръщат.
У нас израсна ново нихилистично поколение, част от него отгледано и от транзитни, и като време и като нравственост и като възможности, родители. Изграждано от ерзац морал, култура и за жалост, законодателство. По днешни данни близо 1 800 души само в столицата са заловени да карат без книжки. Колко не са заловените и отчетените, а колко са в страната и не се знаят и не се казват от който трябва, май вече няма значение. В огромната си част млади хора, в голямата си част непълнолетни, в по-малко голямата си част полуграмотни. Всеки от тях, от потенциален убиец често се превръща в реален.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!