Партии обсъдиха евентуалното въвеждане на мажоритарна избирателна система

Снимка: БУЛФОТО

Представители на ГЕРБ, БСП, АБВ, "Български демократичен център-Народен съюз" и лидерът на "Демократи за силна България" Радан Кънев взеха участие в дискусията, организирана от екипа на Слави Трифонов, за въвеждането на мажоритарна избирателна система. Нямаше представители на "Атака", ДПС и Патриотичния фронт.

ГЕРБ дава принципна подкрепа за разглеждането на въпрос от референдума за въвеждане на мажоритарна избирателна система. БСП приема заявената позиция от избирателите на проведения референдум. АБВ също подкрепя въвеждането на мажоритарна избирателна система, но законодателните промени да се приемат от следващото Народно събрание.

От партия "Български демократичен център-Народен съюз" подкрепят въвеждането на нови изборни правила, но не са убедени дали законодателството може да бъде прието от сегашния парламент. Лидерът на "Демократи за силна България" Радан Кънев коментира, че ще подкрепи изборна система, при която цялата страна е покрита от едномандатни райони и има допълващи пропорционални листи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!