Теменужка Петкова: Няма да се стига до режим на тока

Теменужка Петкова
Снимка: БГНЕС

При необходимост страната ни ще спре износа на ток, както и продажбата на електроенергия от държавните дружества на борсата. Това са част от мерките, които ще бъдат взети, за да не се стига до режим на тока, каза енергийният министър Теменужка Петкова:

Ние ще предприемем всички необходими мерки, всички необходими действия, така че да гарантираме сигурността на битовите потребители и до притеснения за режим на тока няма да се стигне.
Освен рекордно потребление на ток, вчера е имало и 5-годишен връх в продажбите на природен газ, посочи още министър Петкова:

Вчерашното количество потребен природен газ надхвърли 16 милиона кубични метра, това е също нещо, което не се е случвало от години. Искам да успокоя всички български граждани, всички битови, индустриални потребители, че доставките на природен газ за страната са нормални и ритмични. Това, което заявяваме като количества, съответно се доставя от нашия доставчик. Няма проблем. "Булгаргаз" е в състояние и ще задоволи всички необходимости и потребности от природен газ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!