Започва обсъждането за съставяне на дългосрочна визия за София

Днес ще се проведе обществено обсъждане на предложение за насоки за съставяне на дългосрочна визия за София и крайградските територии. Дискусията започва в 18.00 часа в Центъра за култура и дебати "Червената къща". Предвижда се и пряко излъчване в интернет.

Предложението е изготвено през януари от координационен екип към направление "Архитектура и градоустройство", в който участват Ангел Георгиев - софтуерен специалист; Божидар Иванов - социолог; Любо Георгиев - архитект; Магдалена Кирчева - урбанист и Христо Харлов - архитект. Работата по документа продължава, а неговата настояща версия е публично достъпна и отворена за коментари.

Предложението за насоки описва начина, по който да бъде съставена Визия за София. То включва определение за визия, дефинира времевия и пространствения обхват, както и съдържа темите, които да бъдат засегнати във Визията. Основната част от документа се концентрира върху стъпките и принципите, които трябва да бъдат следвани, за да бъде съставена Визията, и завършва с описание на ефекта от нея.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!