Еврокомисията отвърна на политическото изостряне на тона от страна на Великобритания

Тереза Мей и Жан-Клод Юнкер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Еврокомисията отвърна на политическото изостряне на тона от страна на британския премиер Тереза Мей. По повод обещанието й да бъде "проклета трудна жена" в преговорите по Брекзит председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер заяви, че не би използвал подобен речник:

Дълбоко уважавам британския премиер, забелязах, че тя е неотстъпчива дама – това и сега е валидно, а не се отнася за за бъдеще време.


Заместникът на Юнкер – естонският еврокомисар Андриус Ансип предупреди за последиците след заплахата на британския министър Дейвид Дейвис, че е способен да напусне масата на преговорите:


Както всички знаем от 15 юни тази година ще премахнем таксите за роуминг на мобилните телефони в ЕС. Всички ще се възползват, включително британският народ. Но какво ще се случи след излизането на Великобритания от съюза? Всичко ще зависи от изхода на преговорите между 27-те страни и Обединеното кралство. Лесно е да се заплашва с напускане на преговорите, но как ще се почувстват всички тези хора, ако няма споразумение? Това не е решението.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Тереза Мей

Тереза Мей обвини Брюксел в преднамерени заплахи

Британският премиер Тереза Мей обвини Брюксел в "преднамерени заплахи, които ще повлияят на изхода от предстоящите избори в Обединеното кралство": През последните дни ние видяхме колко трудни биха могли да бъдат преговорите за излизане на страната от..

публикувано на 03.05.17 в 18:29
Тереза Мей

Тереза Мей предупреди Жан-Клод Юнкер, че ще бъде "проклета трудна жена" в преговорите за Брекзит

Британският премиер Тереза Мей предупреди председателя на Eвропейската комисия Жан-Клод Юнкер  след срещата им в Лондон преди дни, че ще бъде "проклета трудна жена" в преговорите за Брекзит. Коментарите на премиера последваха новата война на думи..

публикувано на 03.05.17 в 07:51