Балкански паралели

Снимка: wikipedia.org
Балканите винаги са били сред иновативните гордости на света. И с контролирани военни преврати и с царе, драпащи за министри и с ново строителство на околобиблейски артефакти. Тези дни дори копаят из чирпанско за доказателства, че там са се подвизавали първите хора. Не остават назад и отвъд Дунава. Там пък управляващата коалиция полукриминално внесе вот на недоверие на собственото си, съставено само от нейни членове, правителство.

Полукриминално, защото в неделя след пладне, чрез новите удобни технологии, основно SMS-си, ръководствата на социалдемократите и либералдемократите, които са парламентарното мнозинство в Букурещ, събраха собствените си депутати и сенатори, внесоха и зачетоха недоверието. На общо заседание на двете камари. Мотивите са за недобра комуникация и неизпълнение на политическата програма на победилите преди половин година партии.
Вотът не се записа в Министерския съвет, защото в неделя там не работи регистратурата. За всеки случай беше пратен по военен куриер като при извънредно положение.
Можем да продължим с кухненски подробности на границата на водевила. Няма да учудим слушателя. Той все пак живее в България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!