Финландия почете паметта на жертвите в Турку

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Паметта на жертвите на нападението срещу минувачи във финландския град Турку беше почетена с минута мълчание в цяла Финландия. Център на церемонията стана  търговският площад на Турку - едно от местата, където в петък вечер стана трагедията, предаде ТАСС.

Кметът Алекси Рандел, представители на полицията и религиозни деятели положиха цветя и запалиха свещи на мемориала на площада. Там се събраха неколкостотин души, много хора не успяха да сдържат емоциите си. С минута мълчание започнаха и службите в църквите из цялата страна.

В петък вечер в центъра на Турку 18-годишен мигрант от Мароко, пристигнал миналата година във Финландия и подал молба за убежище, нападна с нож случайни минувачи, в резултат на което двама починаха, а осем бяха ранени.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Протести във Финландия след вчерашното нападение с нож в Турку

Протест срещу допускането на мигранти във Финландия и контрапротест на правозащитници се провеждат в град Турку, където вчера 18-годишен мароканец нападна с нож и уби двама души и рани 8 души. От националистическото движение "Финландия над всичко"..

обновено на 19.08.17 в 18:57

Мъж уби двама и рани шест души във Финландия

Двама души са убити, а шестима са настанени в болница след нападение с нож във финладския град Турку, съобщиха от полицията на пресконференция. Засега има само един заподозрян за нападението - млад мъж, който беше прострелян в крака и арестуван. Все още..

обновено на 18.08.17 в 19:43

Засега не е ясно дали нападенията с нож във Финландия и Германия са терористични атаки

 Все още не е ясно дали нападенията с нож срещу хора на оживени места във Финландия и Германия са терористични актове. Вчера във финландския град Турку бяха убити двама души и шестима бяха ранени. Заподозреният за нападението е млад мъж, който е бил..

публикувано на 19.08.17 в 08:20