Парите и техните притеснения

Снимка: архив
Преди близо 6 години България се отказа от строежа на газопровода „Бургас – Александруполис”. След още две години Народното събрание денонсира междуправителственото споразумение между София, Атина и Москва.
Тези дни правителството отпусна още 120 хил. лв. на българското дружество, което участва в регистрираната в Амстердам българо-руско-гръцка проектна компания.
Какво излиза? Парламентът заличава междуправителствено споразумение. Дейност няма. А пари се харчат. Дори се увеличава капиталът. С народни пари. Защото всеки лев в бюджета е лев на българския данъкоплатец. Или ще се изплаща от него години, дълги години, ако е взет назаем. Не е трудно да се досетим, че в този недействащ проект, като получаващи чиновници и отговорници са наредени наши партийно обвързани хора. Иначе защо ще го има?
Премиерът вчера обяви, че държавата е закупила 12 хеликоптера и 3 самолета за 576 млн. лв., а днес годни да летят са 4 вертолета и един от самолетите. Според него, при покупката не са изчислявани разходи за поддръжка и ремонти. Само не добави, че това е станало по време на неговия първи мандат.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!