Жители на Стамболово искат изграждане на отводнителна система в селото

Повече от 270 жители на павликенското село Стамболово се включиха в подписка с искане да бъде изградена отводнителна система в населеното място и да бъдат отпуснати пари за улични ремонти. Следващата седмица събраните подписи ще бъдат изпратени до правитерлството, парламента, омбудсмана и областния управител на Великотърновска област.
Състоянието на улиците е изключително лошо, селото е равно и има високи подпочвени води, посочи кметът на Стамболово Петър Петров и допълни: 2005 г. от наводнението, от тогава до сега една стотинка не е дошла в нашето село. Тогава се говореше за дренажни канали. Нашият протест не е политически, просто е човешки. Нещо не можем да я почувстваме тази Европа и затова вече сме решили, че няма накъде и ще действаме докрай.

Преди 13 години за изграждането на отводнителна система на село Стамболово са били нужни близо 1 млн. лв. Сумата е непосилна за община Павликени. Ако държавата не откликне хората от Стамболово предупреждават, че ще затворят ЖП линията до селото.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!