Между 5 и 10% ръст на туристите за летния сезон са очакванията на Министерството на туризма

13% е ръстът в туризма във Велико Търново за една година

Снимка: Община Велико Търново

Между 5 и 10% ръст на туристите за летния сезон са очакванията на Министерството на туризма. Това заяви във Велко Търново заместник-министър Любен Кънчев при откриването на 15-ото издание на международното изложение „Културен туризъм“. Във форума се представят над 60 участници и посолствата на 7 държави. 

Министерството на туризма лансира идеята инициативата „100-е национални туристически обекта“да се разрасне в европейски мащаб, посочи заместник-министър Любен Кънчев: 
"Има културен туризъм в България, но просто ние трябва да го модернизираме. Не може за 2 години да се променят нито мисленето на хората, нито условията за туризъм".
Усложнената международна обстановка не е предизвикала отлив в пътуванията на българските туристи, коментира Ирина Найденова от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции. На въпрос изчисти ли се пазарът от некоректни туроператори, Найденова отговори:
"Има още какво да се желае, но работата в тази посока върви добре, така че да предотвратяваме понататъшните възможности за измама." 
13% е ръстът в туризма във Велико Търново за една година, посочи кметът Даниел Панов:
"Набляга се на историята, на културата, на фестивалните прояви."
Международното изложение „Културен туризъм“ продължава до 21 април.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!