Акционерите на областната болница във В. Търново гласуват дали държавата да увеличи капитала си

Снимка: БГНЕС

Общото събрание на акционерите на областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново ще гласува днес предложението държавата да увеличи капитала си от 51% на 90,39%. Очаква се да бъде поставен въпросът с частната кардиологична болница, която при изтекъл договор продължава да ползва два етажа от сграда на болницата.

За пети път държавата прави опит да увеличи капитала си в областната болница. Промените са във връзка с направените инвестиции за близо 12 млн. лева. Общините се противопоставят, въпреки че не участват във финансирането.

На общото събрание на акционерите в точка „разни“ се очаква да бъде поставен проблемът с частната инвазивна кардиология, собственост на Българския кардиологичен институт.

При решение на Върховния административен съд частната болница да освободи ползваните два етажа от бившия акушеро-гинекологичен комплекс тя продължава да ги ползва при изтекъл договор за наем.

От частната болница твърдят, че преди две години са изпратили предложение до Здравното министерство за покупка на спорната сграда, но нямат отговор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!