Обстановката в област Велико Търново е вече овладяна след проливните валежи през последните два дни

Пожарникари остават на дежурство и през нощта, за да предържат при необходимост с отводняването на железопътната гара на лясковското село Джулюница

Пожарникари отводняват жп гарата в Джулюница
Снимка: Областна администрация Велико Търново

85 литра на квадратен метър е дъждът, паднал за два дни в района на селата Кесарево и Козаревец, което е със 140% от месечната норма. Пожарникари с две помпи с капацитет по 10 000 литра в минута изпомпваха водата в района на железопътната гара в лясковското село Джулюница и остават на дежурство и тази нощ. Водосборът в района е много голям, водата се отвежда в изкопи под релсите на 200 метра от гарата, поясни директорът на Областната противопожарна служба комисар Красимир Кръстев. В района на гарата, която е по линията Горна Оряховица – Варна, скоростта на влаковете е ограничена от 110 на 40 километра в час.

В павликенското село Михалци пожарникари и доброволци направиха дига на реката и отводняваха залетите имоти в ниската част на селото. Залети къщи и градини имаше и в свищовското село Алеково, имотите са отводнени. Има свободни обеми в язовирите, реките се върнаха в коритата си.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!