Акценти от чуждестранния печат

Американският президент вече предизвиква открит присмех на най-важния форум в света. Това пише Ню Йорк Таймс за речта на Доналд Тръмп пред общото събрание на ООН, реплики в която предизвикаха смях в залата. "Ние сме против идеологията на глобализма и приемаме доктрината на патриотизма", цитира вестникът ключовото послание на Тръмп и го нарича "тъмно и тесногръдо разбиране за света".

Като "комплект от деструктивни послания, опакован в пожелания за глобален мир", окачествява думите на Тръмп руския Известия. Вестникът обаче вижда в политиката на Тръмп "шанс за многополюсен свят, в който всяка суверенна страна ще може да заеме достойно място".

Според лондонския Таймс "пламенен укор" към Тръмп е отправил в речта си пред ООН френския президент Еманюел Макрон. "Национализмът винаги води до поражение", цитира изданието думите на Макрон и акцентира върху призива му за "нов световен ред с човешко лице", който да адресира неравенствата. 

"Светът е по-голям от петте" - това мото извежда турският Сабах от речта на Реджеп Ердоган пред общото събрание на ООН, в която той призова за реформирането на Съвета за сигурност на организацията. Стар цитира думите на Ердоган, че организацията се отдалечава от изпълнението на очакванията за мир и благоденствие.

Лидерът на британската опозиция Джереми Корбин ще атакува капитализмът, в който основен принцип е "алчността е добра", пише Гардиън за очакваната реч на Корбин на конференцията на Лейбъристката партия. Основен акцент в словото ще "революция на зелените работни места", пише вестникът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!