БСП - Сливен: АБВ поставя под заплаха успеха на предстоящите избори за ЕП

| обновено на 25.01.14 в 16:39

Общинската организация на социалистите в Сливен прие декларация до Националния съвет на БСП, в която заявява, че проектът АБВ поставя под заплаха успеха на предстоящите избори за Европейски парламент и дестабилизира правителството.

Според сливенските леви, „намеренията и действията на представителите на движение АБВ и другите алтернативни леви проекти са в  противоречие с целите, политиката и интересите на БСП”. Сливенската партийна организация заявява, че няма да хули и заклеймява никого, но счита, че „БСП се нуждае от обединение”. В Сливен са за отправяне на призив  за замразяване на проекта АБВ до евроизборите в името на единството. В по-остра декларация, социалистите от Твърдица заявяват, че подкрепят правителсвото на Орешарски и централата на БСП и не намират оправдание за поведението на представителите на АБВ. На общински конференции, социалистите в Сливен и Твърдица номинираха 13 кандидати за листата на БСП за евроизборите, начело със Сергей Станишев.

Общинската организация на БСП в Ловеч номинира шестима за листата на партията за евроизборите. Това са Сергей Станишев, Илияна Йотова, Георги Пирински, Петър Корумбашев, ЯнакиСтоилов и Евгени Кирилов.  Социалистите в Ловеч излязоха и с декларация за единна листа на левите на предстоящите избори за европейски парламент.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!