ГЕРБ и Реформаторският блок се регистрираха за евроизборите

| обновено на 03.04.14 в 13:51
Снимка: БГНЕС
Започна регистрацията на партиите и коалициите, които ще участват в изборите за Европейски парламент. Първи в Централната избирателна комисия се регистрираха ГЕРБ, след това и Реформаторският блок.

Точно в 9.00 часа в ЦИК влязоха председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов и водачът на евролистата Томислав Дончев. Партията внесе 9 хиляди 999 подписа. Винаги сме се регистрирали без абсолютно никаква забележка, заяви Цветан Цветанов и обясни, че партията му ще участва активно и прозрачно в предизборната кампания. Нашите политически опоненти не залагат на подобен подход, но това, което ние ще спазим и което е принцип за политическа партия ГЕРБ, е да участваме активно и да бъдем прозрачни. В тази роля основната тежест ще падне на водача на листата Томислав Дончев и разбира се, на отбора, с който той ще участва в тези избори, каза още Цветанов.

Дончев пък изрази готовност да дебатира с всеки, в това число и със Сергей Станишев, стига в тези дебати да има смисъл. Според него изборите са изключително важни във външно- и вътрешнополитически план и ще покажат какво ще се случи у нас впоследствие: България има нужда от надежда и трябва да бъде посочена алтернатива. След това може да стигнем до Европа, до европейското ляво, до европейското дясно, за повече България в Европа и за повече Европа в България. Ще се опитаме да убедим българските граждани, че сме по-добри, а няма да се опитваме да ги убедим да мразят останалите, заяви Томислав Дончев. 

От Реформаторския блок внесоха 9 хиляди и 300 подписа.

С идването си веднага след ГЕРБ показваме, че сме единни, обясни Радан Кънев и допълни: Ние сме готови и с регистрацията, и с листата. Реформаторският блок няма да се разпада. Напротив. Той тепърва, след успеха си на европейските избори, ще продължи своята консолидация и своето общо бъдеще.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!