Започна 20-ото издание на Mediamixx

Медийният фестивал Mediamixx 2014, който ще се проведе до 7-и юни в курорта "Албена", тази година празнува 20 години от основаването си. В най-големия подобен форум в България и региона традиционно се състезават журналисти, продукции и медии.

Форумът ще отличи знакови постижения от изминалите две десетилетия в отделните медийни категории. Новото издание, което поставя фокуса върху конгреса, ще е платформа за дискусии по горещи теми от медийния живот у нас. "Свободата на словото през изминалите 20 години" и "Медиите правят избори" са част от дискусиите. Седмица след евроизборите Mediamixx ще представи анализ и ексклузивна социология за протичането на вота. Дискусията "Представата за другия в българските медии" ще разгледа проблемите на бежанците, чужденците или просто различните. В конгресната програма е отделено време и за дебат относно мястото на културата в медиите.

Програмният директор на БНР Иво Тодоров ще представи ролята на радиото в социалните медии за 8-те десетилетия от неговото съществуване.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!