Досъдебно производство за бащата от Деляновци, изхарчил даренията за децата си

Снимка: БГНЕС

Районната прокуратура в Свищов образува досъдебно производство за злоупотреба с доверие срещу Евгени Стефанов от село Деляновци, получил около 90 хиляди лева от дарители, за да издържа двете си деца. В началото на годината мъжът се оплака в медиите, че е самотен баща с 80 лева месечен доход и децата му ходят пеш и гладни на училище в съседно село.

След мащабната дарителска акция се появиха сигнали, че мъжът проиграва в свищовски казина пари от даренията. Прокуратурата се самосезира и при проверките установи, че той действително е харчил за хазарт и таксита средства от даренията и е купувал вещи, които въобще не са свързани с отглеждането на децата. Купил за 53 хиляди лева и апартамент в Свищов, който оборудвал луксозно. Наскоро поискал да изтегли от направените от даренията спестовни влогове на децата пари за климатик, но съдът не разрешил тази  покупка. Претенции към даренията предявила внезапно и съпругата му, която доскоро живееше отделно и отглеждаше другите им две деца. Очевидно щедростта на хората е събрала  разделените и враждуващи съпрузи, които пред медиите в началото на годината обясняваха как трудно изхранват поделените си деца.

Свищовската прокуратура смята, че са събрани достатъчно данни, за да се образува  срещу Стефанов досъдебно производство за злоупотреба с доверие.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!