Гръцката полиция спря опит на българи да пуснат в обръщение шест хиляди фалшиви евро

Снимка: архив
В изненадваща акция на полицията в Солун попаднаха четирима българи, направили опит да пуснат в обръщение шест хиляди фалшиви евро. Полицаите следели единия от българите, който живее в Солун, за когото имали информация, че участва в канал за фалшиви евро. С него се свързват други трима българи, влезли същия ден в Гърция. Полицията спира двете коли с българска регистрация под предлог за извършено пътно нарушение. Проверяват съдържанието на багажника, в който също не намират нищо забранено от закона.

При обиск на четиримата пътници  фалшивите банкноти са намерени в допълнително пришит джоб на дреха. Общият брой на банкнотите е 299, като са в купюри от 20 и 50 евро.

Полицията е очаквала поредната пратка фалшиви банкноти, които на черния пазар в Солун  се продават за 30% от номиналната стойност.
Отделът за борба с организираната престъпност продължава разследването по случая. Поличаите се надяват да разкрият цялия канал от фабриката за фалшиви банкноти до мрежата им за разпространение в Гърция.
Само преди месец беше разбита друга престъпна група, която заля с фалшиви евро магазините в Крит.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!