Миков: Има въпроси, неподлежащи на властови сделки

Михаил Миков
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Михаил Миков заяви, че има някои основни различия между приоритетите на ГЕРБ и БСП, например здравеопазването. Има въпроси, които не могат да бъдат предмет на властови сделки, подчерта Миков:
На първо място е прогресивното подоходно облагане, което е въпрос на справедливост. Темите в енергетиката - кой носи тежестта от състоянието на енергетиката, как се разпределят тези тежести, новото повишение на цените, социалните въпроси, свързани с пенсионирането, разбирането по въпросите на здравеопазването, защото практиката показва, че когато здравеопазването е бизнес, човешкото здраве е предимно здравни пътеки и пари. И това не е само във Видин, на много места. Така наречената реформа в здравеопазването от 99-а година насам доказа, че средствата са увеличени около два пъти и половина, а отношението на хората, усещането им за осигуряване на здравеопазване е променено в негативна посока.
Предстои да бъде свикано заседание на Изпълнителното бюро на партията, на което ще бъдат коментирани позициите и на другите участници в консултациите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!