Политиците се обединиха, че парламентът трябва да бъде свикан максимално бързо

Снимка: Добромир Видев
След като чуха датата, в която ще започне работа 43-тото Народно събрание, повечето от политиците, които участваха в срещата с държавния глава, заявиха, че време за губене няма. Лидерът на БСП Михаил Миков:

Няма време за бюджет, няма време за тези необходими решения, които гражданите очакват и най-важното, поисках от президента и всички приети се съгласиха да ни бъде предоставена информация за действителното състояние по изпълнението на бюджета, защото всички говорят за актуализация, а ние не разполагаме с такава информация. Второ, аз смятам, а и повечето представители, лидери на политически партии споделиха, че е важно кабинетът, който бъде избран от събранието, той да носи отговорността, както по отношение на евентуална актуализация, защото изпълнението й ще бъде  негово дело, той да реализира инициативата, така и по отношение на внасяне на закона за държавния бюджет за 2015.

Румен Петков от АБВ обяви, че не трябва да се допуска забавяне в работата на народното събрание:

Всяко забавяне няма разумна аргументация. Горещо настояваме да бъде направена оценка на служебното правителство, то направи много бели, решения в кадрови план, които са изключително немотивирани. Дано президентът успокои малко министъра на отбраната и министъра на правосъдието, защото техните безумни решения  ни хвърлят в един режим, който е вреден за българската държава и българското общество.

Бързо начало на парламента поиска и Божидар Лукарски от Реформаторския блок и Красимир Каракачанов от "Патриотичния фронт":

По никакъв начин не трябва да се работи, както се работеше досега, при празни зали, дълги командировки. Ако ДПС, разбира се, застрашава етническия мир, да си крадат, както досега, съжалявам много.

Представителите на  Атака напуснаха срещата при президента в самото й начало след отказа консултациите да се излъчат пряко по медиите. Волен Сидеров видя ново задкулисие на "Дондуков"-2:

Те са се сговорили вече - ГЕРБ и Плевнелиев да започне по късно. Защо по късно? Защото е необходимо време да се донагласи бъдещето правителство, още не е натъкмено явно, Борисов да получи инструкции откъдето трябва, той сега ще ходи в Брюксел на инструкции, ще получи от американското посолство.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!