В Музея на занаятите в Троян ще бъдат създадени атракционни зони

Снимка: Архив

В Музея на занаятите в Троян ще бъдат създадени атракционни зони, а туристическа пътека ще го свързва с местността "Турлата", където е открито тракийско светилище. Проектът се реализира от общината.

В музея ще бъдат монтирани въртящи се витрини, на които и через мултимедия ще бъдат показвани най-атрактивните експонати, които се съхраняват там, съобщи директорът на музея Елеонора Авджиева. Тя допълни, че ще бъдат поставени и специални електронни табла:

Нашите посетители ще имат възможност да виждат още по-голямо количество музейни ценности. Това, което нямаме възможност да покажем в експозиция поради ограничената площ, ще бъде дигитализирано и по подходящ начин визуализирано и структурирано на този киоск с необходимата информация.

По проекта ще бъде създадена  и туристическа пътека, която ще води от Музея на занаятите до местността "Турлата", където археолози са открили тракийско светилище.

По самата пътека ще има парково оборудване - пейки, беседки, места за сядане, информационни табели, кошчета за отпадъци. Ще се опитаме на самото светилище да разчистим и така да направим една примерна възстановка на това, което изследователите предполагат, че е било в автентичен вид, обясни още Елеонора Авджиева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!