Филмът на Стилиян Иванов за Желязната църква в Истанбул имаше своята премиера наскоро

Филмът на режисьора Стилиян Иванов за Желязната църква в Истанбул имаше своята премиера наскоро: "Филмът имаше премиера на Разпети петък в 18.15 по Канал 1, вече е в интернет, вече хората могат да го гледат. Това е филм за вярата, не за..

публикувано на 19.04.18 в 12:10

„Нищо не се губи" е първа от поредица изложби по програмата "1+1: Арт сцена Германия"

„Нищо не се губи" е съвместна изложба с мексиканския художник Франсиско Монтоя Касарес. Това е първата изложба от програма на Гьоте институт "1+1 Арт сцена Германия". Идеята е български художници да поканят техни колеги, живеещи в Германия и да..

публикувано на 19.04.18 в 12:09

Концерт на "Бистришките баби" ще има днес в Музея на София

Концертът на "Бистришките баби" под наслов "Архаичният шопски двуглас - принос към европейските културни ценности" ще бъде днес в 17.00 часа в Музея на София. Ако отидете да ги чуете на живо, може да ги видите и в снимки, като разгледате в една от..

публикувано на 19.04.18 в 10:51

Вълнуващи примери за социалната поезия на Илеана Стоянова и Владимир Сабоурин

Електронното списание „Нова социална поезия” предстои да представи 12-ия си брой - и хартиената антология "Нова социална поезия" на български, английски и френски език. На 26 април от 19:30, в клуб "Ялта" ще  чуете на живо авторите на "Антология на Нова..

публикувано на 18.04.18 в 18:45
Фрагмент от корицата на изданието

"Средновековното мислене" на Умберто Еко - всичко за Средновековието

Човек, който иска да има пълен поглед върху Средновековието, ще намери всичко в книгата на Умберто Еко "Средновековното мислене". Това каза пред "Хоризонт" Сава Славчев за мащабното изследване на италианския философ и семиотик върху любимия му..

публикувано на 18.04.18 в 14:28

Премиера на "Обичай ме" в Сатиричния театър

"Себастиен Тиери е автор с необикновена биография. Това е драматургическо откритие - първата провокация към един режисьор. Тиери е успешен актьор. Всяка година пише пиеси и вече има и най-високата драматургична награда "Молиер". Поставял съм негови пиеси и..

публикувано на 18.04.18 в 14:15

Китайски филхармоничен оркестър за първи път в София

Предстоящото гостуване на китайския филхармоничен оркестър "Хингжу" беше представено в "Хоризонт до обед" от Калина Николова, Живка Маринова и Свилен Симеонов, както и в интервю на Калина Николова с цигуларя Нинг Фенг. На 20-и април в София за първи..

публикувано на 18.04.18 в 11:53

Изложба представя в карикатури преполовеното Българско председателство

Ивайло Цветков представи в "Хоризонт до обед" изложбата "100 дни Отечество (евро)любезно". "Помогна ни Доналд Туск, който през януари изрецитира "Отечество любезно". Решихме да направим намигване към него", обясни Цветков. Той разказа, че в гледната..

публикувано на 18.04.18 в 10:46

Започва първият Софийски международен литературен фестивал за деца и юноши

Първият Софийски международен  литературен фестивал за деца и юноши се открива днес в Младежкия театър. Фестивалът е част от културната програма за българското европредседателство и представя съвременна европейска литература за по-малките читатели..

публикувано на 18.04.18 в 08:42

Започва първото издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и юноши

Първият Софийския международен литературен фестивал за деца и юноши се открива днес в Младежкия театър. Фестивалът е част от културната програма за българското европредседателство и ще представи съвременната европейска литература за подрастващи в нейното..

публикувано на 18.04.18 в 04:07