Елица Джамбазова-Рива

Концерт в почит към пианиста Михаил Славов в Първо студио на БНР

Пианистката Елица Джамбазова-Рива пристигна в София от Швейцария, където живее от години, за да организира концерт в Първо студио на БНР на 24 февруари от 19 часа, с който ще бъде почетена паметта на пианиста и педагог Михаил Славов, починал през 2019 г...

публикувано на 20.02.20 в 17:31

Елена Атанасова: "Искам да радвам себе си, но още повече - публиката"

В рубриката за театър на "Сценична треска", Златна Костова ще представи серия от интервюта с номинирани артисти за наградата "Икар". Първата от тях е Елена Атанасова. "Моята любов към Елена е относително стара - познавам я от ролите й в Пловдивския..

публикувано на 20.02.20 в 13:02
Фрагмент от моноспектакъла „Щурчето - убиецът на Ботев“

Моноспектакълът „Щурчето - убиецът на Ботев" на сцената на Нов театър - НДК

Книгата на писателката Неда Антонова, посветена на Христо Ботев - „Неговата любима“, привлича вниманието на актьора Димитър Селенски и той създава моноспектакъла „Щурчето - убиецът на Ботев“. Спектакълът ще бъде изпълнен на сцената на Нов..

публикувано на 20.02.20 в 10:34
Проф. Милена Моллова

Проф. Милена Моллова празнува 80-годишнината си на сцената

Респектът, който прочутата българска пианистка Милена Моллова предизвиква, е огромен! Не крие възрастта си и казва, че не се чувства на толкова. И наистина - бодрият дух и типичното за нея чувство за хумор винаги правят впечатление, а сигурно има..

публикувано на 19.02.20 в 20:24

Калина Владовска - новата голяма надежда на българската перкусионна школа

Калина Владовска е възпитаничка на Националното музикално училище “Любомир Пипков” в София, а сега продължава обучението си в Консерваторията "Принц Клаус" в Грьонинген (Нидерландия), в класа на известната българска перкусионистка Татяна Колева -..

публикувано на 19.02.20 в 19:38

Неаполитанска музика ще звучи в Софийската градска художествена галерия

На 22 февруари  в Софийската градска художествена галерия от 19.00 ще бъде представен концерт с неаполитанска музика. Концертът PASSIONE е концерт на Розалина Касабова. Тя е оперна певица и виолистка.  Нейната дългогодишна оперна кариера е тясно..

публикувано на 19.02.20 в 18:11

„Шрек” в Софийската опера – страхотни артисти и чудесно забавление

На 14 февруари някои празнуваха Трифон Зарезан – празника на виното, други – Свети Валентин – празника на влюбените, трети се чудеха дали и какво да празнуват. Аз бях в Софийската опера. Там имаше и празник, и много усмивки, и добро послание. Бях на..

публикувано на 18.02.20 в 22:28
Илко Илиев

Премиера на филма "3 х Ком Емине с Илко Илиев"

Премиерата на филма "3 х Ком Емине с Илко Илиев" е днес от 19 часа в Полския институт в София. Режисьор е Руслан Вакрилов. Филмът представя преминаването на маршрута от връх Ком до нос Емине. През 2017 година Илко Илиев преминава два пъти маршрута с..

публикувано на 18.02.20 в 16:11

В постановката „Орото ламя е“ артисти и зрители играят заедно хоро

Истории от фолклора, предавани от уста на уста, оживяха на сцената на Драматичен театър „Рачо Стоянов“ в Габрово. Стигнаха до публиката на измислен, архаичен език и предизвикаха смях и размисъл. Премиерата на постановката „Орото ламя е“ беше..

публикувано на 18.02.20 в 10:25
Сградата на Старозагорската опера

До 28 февруари продължава гласуването за EduOpera for Special You/th/

До 28 февруари тук имаме възможност да подкрепим със своя глас проекта на Старозагорската опера EduOpera for Special You/th/, който се състезава с 15 международни проекта, представени във ФЕДОРА /Европейски кръг на оперните и балетни филантропи/...

публикувано на 17.02.20 в 19:29