Иван Милчев - Rate NLS

Благотворителна изложба в помощ на графити майстора Иван Милчев - Rate NLS

Десетки изявени лица в графити изкуството се включват в благотворителна изложба, която набира средства за лечението на графити артиста Иван Милчев, познат като Rate NLS.  Изложбата Blood Brothers ще се проведе в пространството КО-ОП от 7 до 10..

публикувано на 05.08.20 в 09:42
Орлин Павлов, Яна Маринова, Ники Илиев

Фестивалът на българското кино в Поморие започва на 10 август

От 10 до 23 август Поморие ще бъде домакин на Фестивала на българското кино. Прожекциите ще се състоят в Лятно кино “Яворов”. Освен новите заглавия от последните години, зрителите ще могат да се насладят и на стари класически български филми...

публикувано на 04.08.20 в 16:58
Невена Дишлиева - Кръстева

Невена Дишлиева: Литературата, която лекува, заема все по-централно място

"На пръв поглед човек свързва лятото с някакви лежерни четива, по-неангажиращи, но истината е, че  хората, може би това, че са в отпуск и в състояние на покой, ги кара да бъдат чувствителни и към по-сериозните теми,   каквито ние предлагаме. Тези..

публикувано на 04.08.20 в 13:03

Произведения на графити майстори показват в галерия "Доза"

Изложба на майстори на графитите ще бъде представена от 18 часа в столичната галерия "Доза" на ул. "Цар Самуил" 52. Показват се произведения на 5 артисти. Изложбата ще продължи 5 дни. "Те излагат неща, които са правили преди, но самото..

публикувано на 04.08.20 в 12:39
Мариус Донкин

Народният театър „Иван Вазов“ със спектакли и през август

За първи път в историята си Народният театър „Иван Вазов“ остава отворен и през август. В месеца, когато традиционно театрите са в лятна отпуска, академичната трупа ще играе в 19 от дните. 12 хитови заглавия от репертоара на Народния театър..

публикувано на 04.08.20 в 11:43

Неиздавани разкази на японския писател Рюноске Акутагава на български език

Българският читател вече има досег с 22 емблематични творби на Рюноске Акутагава.  "Акутагава се смята за един от най–големите японски писатели на 20 век", каза в предаването „Рано в неделя“ по „Хоризонт“ Мартина Неделчева, преводач на..

публикувано на 03.08.20 в 15:03
Кин Стоянов

Кин Стоянов за ценни находки във Фонд "13 Века България"

За някои от ценните находки, които се намират в Национален дарителски фонд "13 Века България", разказа пред "Хоризонт" Кин Стоянов, бивш директор на фонда и журналист от БНР. Стоянов си спомня как когато поръчва на изкуствоведката Бисера Йосифова..

публикувано на 03.08.20 в 13:29

Лятна академия търси талантливи деца

Днес за единадесети път Националната художествена академия ще отвори вратите си за най-малките художници на столицата и ще се превърне в пъстра детска академия. През целия август децата ще творят под ръководството и грижите на студенти и..

публикувано на 03.08.20 в 12:22

Истории за качамака, в който живеем

Лесно ли се гледат деца, как се управлява мъж, каква е разликата между "съсед" и "комшия" и защо й e на една жена кола? Яна Стоянова дава своя иронично-хумористичен отговор на тези въпроси в книгата си „Качамак за душата“. Първото издание е изчерпано..

публикувано на 03.08.20 в 11:40

Creuza de ma – песента на новия мост „Свети Георги” на Генуа

По  инициатива на бившата певица Дори Геци, песента Creuza de ma  на съпругът й – генуезкият певец и композитор  Фабрицио Де Андре, ще бъде песента на новият мост в Генуа. Изграден на мястото на падналия преди 2 години мост „Моранди”, който взе 43..

публикувано на 02.08.20 в 22:30