Самозапалилата се Лидия Петрова от София е с 90 процента изгаряния

| обновено на 03.11.14 в 17:58

38-годишната Лидия Петрова от София, която се самозапали пред президентството, е в много тежко състояние. Преди да се запали, научи "Хоризонт", тя се е заляла с бензин. За момента не са ясни нейните мотиви.

Според разказите на очевидци, жената е изскочила от кола, преминала пред президентството, стигнала е до фонтана и се е самозапалила. На мястото е пристигнала пожарна и полиция. Инцидентът е станал малко преди 15 часа. Все още няма официална информация какво точно се е случило.

Жената е откарана с кола на пожарната към "Пирогов". От болницата съобщиха за "Хоризонт", че Петрова е с тежки изгаряния на главата и ръцете. Тя е приета в Клиниката по изгаряния и екип на проф. Огнян Хаджийски се бори за живота й.

Проф. Хаджийски съобщи, че Лидия Петрова е с 90% изгаряния. Цялата й глава е обгорена и има опасност за живота й. Проф. Хаджийски обясни, че лекарите ще продължат да се борят за живота й, но не са оптимистично настроени. На посещение в "Пирогов" е дошъл и мъжът на Лидия. Не даде и подробности за професията на жената. По информация на "Хоризонт" жената живее в Нови Искър и се занимава с фотография. Пред журналисти проф. Хаджийски обясни:

Това е почти пълно изгаряне на цялото тяло, изключително тежко, изключително дълбоко. Главата цялата е опечена почти изцяло, полива се и се запалва. Мирише на бензин. Изгаряне има и на дихателната система. В момента е в критично състояние. Обикновено такова изгаряне е неспасяемо. Тя е обработена. На командно дишане е, на апаратно дишане е, превързана е, на обезболяващи системи е, на вливания. Продължава борбата за живота й. Мъжът е беше тук. По предварителна информация има данни за някакво психично страдание. Какво точно е,  не е уточнено. По негови данни се е притеснявала за бъдещето на детето си. 

Прокуратурата работи по всички версии по случая със самозапалилата се жена пред Президентството, каза заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!