Преглед на печата

Намалява подкрепата на коалиционните партньори на ГЕРБ към предложената в последния момент промяна на пенсионния модел, пише вестник "Капитал дейли". Изданието цитира изказването на финансовия министър Владислав Горанов, който в пряк текст заяви, че не го интересува подкрепата на партии с 4-5% електорална подкрепа.

Вестник "Сега" допълва, че ДПС остана единствената партия, която категорично застава зад идеята на управляващите родените след 1959-а година да избират къде да се осигуряват.

Националната здравноосигурителна каса плаща веднага за най-тежките болести, е водещото заглавие на "Труд". След приемането на пакет от законодателни промени, които ще са готови през април, лечението ще се провежда чрез три пакета от медицински грижи - базов, допълнителен и спешен. Какви заболявания ще бъдат вписани в трите пакета, ще посочат националните консултанти, допълва вестникът.

Кабинетът отново раздаде извънредно 20 млн. лева, съобщава вестник "Сега". Новите средства се отпускат с доста витиевати обяснения. Според правителството парите са нужни, за да бъдат обезпечени неотложни разходи на съдебната власт и ще се осигури възможност тя да изпълнява основните си функции, информира изданието.

Има гнили ябълки в Темида, щом има осъдени и за корупция магистрати, заявява в интервю за "24 часа" представляващата Висшия съдебен съвет Соня Найденова. По думите й, в момента няма основание за оставки в Съвета, каквито бяха поискани от политици.

Висшисти чакат по 5 месеца за работа, съобщава "Телеграф". Значителен процент от регистрираните безработни у нас се пада на учителите, е показала проверка на вестника.

Половината от хляба, който всекидневно ядем, се произвежда в сивия сектор, алармира вестник "Земя". За пореден път браншът предлага на новите управляващи да се въведе по-нисък ДДС за насъщния.

Спряха 1 400 000 водки менте да влязат в хотелите, информира от първата си страница "Монитор" и уточнява, че нелегалният алкохол е бил конфискуван от склад в София при съвместна акция на агенция "Митници" и Държавната агенция за национална сигурност.

Заради срива на рублата иде криза на пазара на ваканционни имоти, казват пред вестник "Монитор" експерти, занимаващи се с недвижими имоти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!