Ловешката болница остава без газ втора седмица

Снимка: БГНЕС

Подаването на газ за болницата в Ловеч остава спряно втора седмица. Причина за това са неплатени задължения от 51 хиляди лева. За отоплението е осигурено алтернативно гориво, но то не е ефективно. Лечебното заведение е в тежко финансово състояние и има близо 3 милиона лева дългове към доставчици на медикаменти и услуги. 

Изпълняващият длъжността директор на ловешката болница д-р Донка Минкова съобщи, че лечебното заведение разполага с дизелово гориво за отопление за още три дни.
Няма спряна дейност в болницата. Всички отделения работят абсолютно пълноценно. Ние преведохме на 22-ри 15 хиляди лева и ни останаха още 50 хиляди лева, които нямаше откъде да вземем да преведем.
Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев пое ангажимент да съдейства за решаването на проблема:
Няма да допуснем болницата да не функционира заради липса на гориво. Не е допустимо болницата да се отоплява с друг вид гориво, тъй като то е доста по-скъпо и неефективно.
Проблемът с доставката на газ за ловешката болница ще бъде обсъден и на среща в Министерството на здравеопазването, тъй като държавата е основен акционер в лечебното заведение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!