Снеговалежи блокират североизточната част на САЩ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Североизточната част на Съединените щати се готви за тежка снежна буря. В няколко щата е обявено извънредно положение. Очаква се рекордно количество сняг за кратък период от време, като на места снежната покривка може да достигне около метър. Възможно е милиони да останат без електрозахранване. Засегнати са щатите от Пенсилвания до Мейн. 

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо наблегна, че обстоятелствата са необичайни и се изисква особено внимание:

Виелицата носи със себе си много силни ветрове, с пориви от 55 мили в час (около 90 километра в час) и от наша гледна точка това прави ситуацията опасна и сложна.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио каза, че се очаква бурята да постави рекорди:

Това най-вероятно ще бъде една от най-големите снежни бури в историята на Ню Йорк и се обръщам с апел към всеки да разбере това и да се съобрази. Това няма да е снежна буря като останалите. Според всички показатели бурята ще бъде по-лоша и хората трябва да са готови.

В Ню Йорк през изминалата вечер театрите по Бродуей затвориха врати. Въпреки че през вчерашния ден във Вашингтон обстановката не беше екстремна, законодателната дейност беше преустановена заради затрудненията при пътуването в североизточната част на САЩ.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!