Хиляди хора в САЩ са без ток, отменени са над 7 700 полета

Остава извънредното положение в 8 щата

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Снежната буря, която преминава през североизточната част на САЩ остави без ток десетки хиляди жители. Към момента се съобщава за по-големи количества сняг в района на Бостън, щата Масачузец. В Ню Йорк степента на опасност беше понижена след като синоптиците обявиха, че системата се е преместила на североизток от града.

Към този момент, най-пострадал от снежната буря е Нантъкет в щата Масачузец, където комбинацията от силни ветрове и сняг е довела до аварии.  Полицията съобщи, че целят град е останал без електрозахранване. По бреговете на Нантъкет са възможни наводнения.

Лоши зимни условия има и в Бостън, където се споменава за снежна покривка от около 50 см сняг и ветрове със сила, близка до тази на ураганите. Пред телевизия Ен Би Си кметът на града Марти Уолш призова хората да останат по домовете си добави, че очакванията са транзитната система да заработи отново по-късно тази вечер.

Снежната буря доведе от отменянето на повече от 7 700 полета в цялата страна.

Извънредното положение остава в сила в 8 щата: Кънектикът, Мейн, Масачузец, Ню Хемшир, Ню Джърси, Ню Йорк, Пенсилвания и Роуд Айлънд.

В същото време очакванията на властите за невиждана буря и около метър сняг в Ню Йорк не се сбъднаха. Веднага след като метеоролозите обявиха, че виелицата е подминала най-населения град на Съединените Щати, в мегаполиса беше вдигната забраната за шофиране по улиците и градският транспорт възстанови своята работа. Тази забрана беше отменена и в района около Ню Джърси, но остава в сила в Бостън.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!