"Български пощи" няма да бъдат приватизирани

Ивайло Московски
Снимка: БГНЕС

"Български пощи" няма да бъдат приватизирани, съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски. По време на блиц контрола в парламентарната комисия по транспорт министърът увери, че нито той, нито друг член на кабинета са казвали, че предстоят действия за раздържавяване на дружеството.

Московски опроверга лидера на пощенския синдикат към КНСБ Георги Бочев, който в понеделник заяви, че се подготвя скрита приватизация на пощите. Няма никаква техническа възможност това да се случи, защото дружеството е в забранителния списък за приватизация и може да бъде извадено от него единствено след решение на Народното събрание. Според Ивайло Московски синдикалистът се е объркал.

Нито съм казвал, нито сме писали, нито го има някъде. Няма да ги пускаме на приватизация. Господин Бочев вече е човек на достолепна възраст. Дали се е объркал, или някой го е заблудил.

Заместникът на Московски Валери Борисов е имал среща с Георги Бочев преди седмица. Двамата са се разбрали, че всякакви притеснения на синдикатите и служителите в "Български пощи", ще бъдат подробно дискутирани.

Постигнахме джентълменска уговорка, че когато той има какъвто и да било въпрос, или притеснение, каквото и да било, знае моя телефон, знае телефона на министъра. Вратата ми е отворена и винаги е добре дошъл да обсъждаме в подробности всякакви притеснения. За съжаление такова нещо не се случи, а излезе с някаква декларация, в която преповтаря голословни твърдения, отпреди пет-шест месеца.

Друго дружество обаче ще бъде обявено за продажба - "БДЖ-Товарни превози". Министърът вече дори е разписал писмото до Агенцията за приватизация.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!