Общинският съвет в Ловеч търси варианти за финансово оздравяване на болницата в града

Снимка: БГНЕС

Общинският съвет в Ловеч реши да изиска от Съвета на директорите на болницата в града извънредно събрание на акционерите, на което да бъде внесена програма за подобряване на финансовото състояние на лечебното заведение и подробен анализ на причините довели до сегашното тежко положение. Прокуристът на болницата доктор Донка Минкова запозна съветниците със състоянието на лечебното заведение и посочи, че към 31-ви декември 2014-а година просрочените задължения са близо 3,3 милиона лева. На заседанието присъстваха и над 30 лекари и медицински персонал, които след излизане от залата влязоха в словесен конфликт с прокуриста на болницата, заради неизплатени възнаграждения. 

Ние не можем да се видим с нашата прокуристка, защото тя не желае среща с нас да ни даде отговори, ние за това сме дошли. Утре няма да работим. Работещите в МБАЛ Ловеч се поставят на колене. 

Доктор Минкова отговори на недоволните, че всичко им се изплаща по кодекс: Минахме към правилния начин на заплащане на заплатите, затова се получи един лек вакуум сега. Досега си получавахме заплатите един месец преди да сме си ги изработили. Правилният начин на заплащане след като получим парите от Здравна каса, тогава да изплащаме работните заплати. Това, което се полага по Кодекса на труда, сме го издължили. 

Два месеца да получаваме една трета от заплатите си, без някой да може да ни обясни кога ще си вземем остатъка от заплатата, защо не си получаваме всичките пари, които ни се полагат за нощен труд? Как да се живее, примерно със 150 лева? Имам този месец да получавам 59 лева заплата. Това е остатъкът от миналия месец, когато пак толкова съм взела плюс едни 200 лв. аванс. Виновни има!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!