Започна завръщането на българите от Гърция

Снимка: БГНЕС

В последния от поредицата почивни дни започна завръщането на българите, избрали Гърция за посрещане на Великденските празници. Силен е трафикът към всички гранични пунктове.
Гръцката пътна полиция извършва масови проверки на водачите, следи скоростта с мобилни камери.

От рано тази сутрин очаквано е силен трафика на автомобили към граничните пунктове с България. Много автобуси пристигнаха с първите фериботи от островите, където хиляди български туристи прекараха великденските празници. Допълнителни полицейски патрули постави пътна полиция по пътищата към българската граница. На места вече се образуваха опашки от автомобили. Гърците също се завръщат и трафикът е натоварен по цялата пътна мрежа.


Забранено  е движението на товарни автомобили, за да се облекчи трафикът.
Налагат се високи глоби особено за превишена скорост, непоставени предпазни колани, неправилно паркиране и използване на мобилни телефони.


В обратна посока днес в ранните следобедни часове се очаква и засилено движение, когато се връщат гърците, празнували Великден в България.


Гръцката пътна полиция чрез медиите препоръчва пътуващите днес за България да използват и другите гранични пунктове, за да се облекчи движението през Промахон - Кулата. На всички гранични пунктове са поставени допълнителни екипи за бърза обработка на документите на чакащите на границата коли.
Въпреки натоварения трафик масови са проверките на водачите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!