Прокуратурата иска постоянен арест за Цветан Пъков, който прегази с колата си дете в Панагюрище

| обновено на 17.04.15 в 11:36
Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе искането за постоянен арест за Цветан Пъков, който преди ден уби на пътя в Панагюрище 6-годишния Петьо Гевечанов. Заседанието е насрочено за 16.00 часа в Пазарджишкия окръжен съд.

Срещу Цветан Пъков е повдигнато обвинение, че умишлено е нарушил правилата за движение по пътищата - управлявал е лек автомобил с превишена скорост и е блъснал движещото се с велосипед дете. След катастрофата момченцето почина на място.

Панагюрският бизнесмен е осъждан през 2012-а година за опит за придобиване на чуждо имущество.  Паралелно с това той многократно е наказван от КАТ и има над 20 съставени акта, като четири от тях са за превишена скорост.

Мястото, където стана трагедията - изходът към Стрелча, е един от най-натоварените пътни участъци в Панагюрище. Маркировката е изтрита. Преди време е имало "легнали полицаи", но заради ремонт на ВиК те са премахнати.

Очаква се Цветан Пъков да бъде доведен в Пазарджишкия окръжен съд следобед. В Панагюрище има широко обществено недоволство срещу него. Очаква се пред съдебната сграда днес да има много съграждани на загиналия Петьо.

Снощи стотици хора се събраха в Панагюрище на мястото, където преди два дни беше прегазен Петьо. Те настояха за справедлива присъда за шофьора убиец.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!