След ремонта на Хамам баир в Сливен там ще има амфитеатър и кътове за отдих и спорт

Снимка: БГНЕС

Амфитеатър, кътове за отдих и спорт ще има в парка за отдих Хамам баир в Сливен. Това стана ясно на проведеното в града обществено обсъждане на благоустрояването на емблематичния парк, организирано в рамките на проекта „Изграждане на капацитет на община Сливен за следващия програмен период“ по ОП „Регионално развитие”.

Благоустрояването ще започне от занемарените пешеходните пътеки и стълбища на Хамам баир като пропадналите участъци в тях ще бъдат укрепени. Предвидени са повече грижи за растителността. В проекта за превръщане на горския парк в притегателно място за отдих и туризъм е записано изграждане на няколко къта за отдих, амфитеатър със сцена, системи за катерене, мини голф, пътека за екстремно велосипедно преминаване и барбекю с навес.

Обмислят се най-удобните подходи за пешеходен и автомобилен достъп до Хамам баир. В проекта е предвидено изграждане на чешма и осигуряване на вода в парка, който ще бъде разделен на няколко зони. В спортната зона ще бъдат изградени детска площадка от естествени материали, фитнес на открито за различни възрасти, маси за тенис, стена за катерене и площадка за скейтборд с препятствия. В образователната зона ще има кът за рисуване, класна стая на открито, място за астрономически наблюдения и посрещане на изгрева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!