БЧК отличи програма „Хоризонт“ за изключително активно партньорство и подкрепа

В Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец БЧК отличи програма „Хоризонт“ на Българското национално радио за изключително активно партньорство и подкрепа. Наградата получи лично генералният директор на медията Радослав Янкулов. В деня, който мина под надслов „Нашите принципи в действие“, почетни плакети и дипломи за заслуги към хуманните каузи на организацията получиха доброволци, дарители и организации.

Вицепрезидентът на Европейската комисия Кристалина Георгиева беше отличена за най-голям индивидуален дарител за 2014 г. Личното й дарение е от 25 хиляди лева в подкрепа на пострадалите от наводненията в страната и за партньорството при хуманитарното подпомагане на бежанците и търсещите убежище. Тя заяви:

Българският червен кръст ме кара да съм горда с нас българите, защото винаги са при хората, когато имат нужда от тях.

Вицепрезидентът Маргарита Попова беше отличена за общ принос и подкрепа на хуманитарните каузи на Червения кръст.

Може би човек осмисля какво е животът, какво е човешкото достойнство и какво е красивото в нашия живот, ако по-често има среща с такива хора като вас, каза Попова.

"Догодина, по същото време отново ще бъдем тук", каза генералният директор на Националното радио Радослав Янкулов, при получаването на наградата за "Хоризонт" и добави:

Ако не за да получим поредния комплимент или награда от Българския червен кръст, то поне за пореден път да си говорим и да отчетем как сме работили през цялата година, как сме били рамо до рамо и как сме успели да преодолеем всяка една трудност, която се е изправила пред нас.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!